Boeing і ВМС США випробували системи віддаленого управління винищувачами на палубних винищувачах F/A-18E/F Super Hornet і літаках радіоелектронної боротьби EA-18G Growler. Про це повідомляється на сайті концерну.

Основною метою випробувань стало показати військовим концепцію віддаленого управління кількома бойовими літаками. Відзначається також, що в Boeing визнали їх успішними.

Відбулося чотири вильоти, в ході яких дистанційно керовані літаки здійснили 21 завдання. При цьому в дистанційно керованих літаках під час тестування були льотчики, які мали перехопити управління у разі несправностей або якщо оператор втратить контроль над апаратом.

військові випробування в США
військові випробування в США

У компанії підкреслили, що можливість дистанційного керування є ключовим показником розробки авіації шостого покоління. При цьому подробиці тестування залишаються засекреченими.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"
Показати ще

Нагадаємо, українські військові беруть участь у багатонаціональних навчаннях Combined Resolve XIII, які проходять у Німеччині під керівництвом НАТО.

Як повідомляв портал Знай.uа, Boeing планує в середині цього року повернути в експлуатацію скандальні літаки моделі 737 Max.

Також портал Знай.uа писав, що 19 січня NASA і SpaceX завершили демонстрацію запуску космічного корабля Crew Dragon і ракети Falcon 9.