Сильні дощі згасили лісові пожежі, що вирували в Австралії більш ніж останні два місяці, але викликали нову проблему - повінь. Влада Нового Південного Уельсу вже оголосила евакуацію місцевих жителів з найбільш постраждалих районів.

Про це повідомляє Метеорологічна служба Нового Південного Уельсу на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Twitter.

Метеорологічна служба Нового Південного Уельсу, Twitter

Евакуація, серед інших населених пунктів, оголошена і в низці західних передмість столиці Австралії Сіднея.

Також служби готуються до ще однієї зливи в деяких частинах штату Новий Південний Уельс, жителів вже сповістили про загрозу. За даними синоптиків, в північній частині штату протягом 48 годин випало 300 мм опадів.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

З листопада 2019 року через аномальну засуху Австралія потерпала від лісових пожеж. За цей період загинули 26 людей, сотні будинків були знищені, а тисячі людей втратил свої домівки.

Повінь в Австралії

Шкода екосистемі Австралії виявилася ще більш значущою: загинули мільйони вищих тварин і безліч комах та земноводних. Мільйони гектарів рослинності було знищено, що нанесло шкоду не лише континенту, але й всьому світу - в умовах глобального потепління стався критичний викид вуглекислого газу. Найбільше постраждав Новий Південний Уельс, там пожежа охопила 5 мільйонів гектарів.

Нагадаємо, раніше пожежі в Австралії забрали мільйони життів, моторошні наслідки полум'яного Апокаліпсису у цифрах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", пожежі з Австралії перекинулися на Південну Америку, гинуть мільйони: відео.

Також "Знай.ua" писав як виглядають після пожеж різні куточки Австралії: було і стало, вражаючі фото.