Лісові пожежі в Австралії, які не припиняються з вересня, забрали життя 24 людей та майже півмільярда тварин, повідомляє ВВС.

Як повідомляється, наразі в Австралії нараховується понад 200 осередків горіння. Вогонь зруйнував понад 1200 будинків та випалив мільйони гектарів землі. Також повідомляється про те, що десятки тисяч будинків у штатах Новий Південний Уельс та Вікторія залишаються знеструмленими.

А екологи повідомляють про те, що від пожеж могли постраждати до півмільярда тварин, які жили на випалених пожежами територіях. “Безумовно, великі тварини, такі, як кенгуру, і страуси ему, та птахи зможуть втекти від вогню, коли відчують його близькість”, - розповів професор Сіднейського університету Кріс Дікмен. Проте, за словами науковця, навіть тваринам, які переживуть пожежу, може загрожувати загибель через нестачу харчування.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Проте інший науковець, Колін Білл з Йоркського університету, стверджує, що австралійські колеги перебільшують. “В Африці, де я працюю, на моє переконання мало птахів гине у пожежах — вони здатні відлетіти з зони лиха. І немає сумнівів, що в Австралії так само” - сказав Білл.

Нагадуємо, що Україна запропонувала Австралії допомогу у ліквідації пожеж — в МЗС готові відправити на Зелений континент 200 спеціально підготовлених рятувальників.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Австралії радіють дощу, в мережі з'явилися зворушливі фото і відео.

Також портал Знай.uа писав, що NASA зняли екологічну катастрофу в Австралії з космосу.