Депутати Держдуми запропонували внести поправки, які дозволять колишнім президентам довічно займати пост сенатора в Раді Федерації.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на слова глави комітету із законодавства і держбудівництва Павла Крашеннікова.

За словами Крашеннікова, статус сенатора буде присвоюватися колишнім президентам РФ після закінчення терміну їхніх повноважень чи в разі відставки. Однак, за бажанням, експрезиденти зможуть відмовитися від членства в Раді Федерації.

Зазначається, що такі зміни було запропоновано після ″вивчення досвіду роботи верхніх палат парламентів у різних країнах″.

Крім того, робоча група також запропонувала збільшити число президентських сенаторів з 17 до 30. При цьому семеро з них зможуть працювати довічно. Імовірно, статус довічного сенатора будуть присвоювати за ″видатні заслуги перед країною″.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Нагадаємо, що уряд РФ готує серйозні зміни в законодавство щодо російського громадянства.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Південно-Сході Москви зафіксовано спалах радіації, що перевищує норму в 60 разів.

Також "Знай.ua" писав, що Росія і Білорусь домовилися про постачання російського газу Мінську на протязі всього 2020 року згідно з умовами 2019 року.