Французький парашутист і екстремал Вінс Реффет виконав політ на реактивному ранці на 1800 метрів над містом Дубаї, Об'єднані Арабські Емірати.

Політ на літальному засобі Jet Wing від компанії Jetman Dubai стартував на майданчику Skydive Dubai. Розробники ракетного ранцю поставили собі мету досягти повністю автономних польотів вже у 2020 році.

Після недовгого зависання над водою, Вінс Реффет злетів на 1800 метрів у висоту на швидкості близько 240 кілометрів на годину. Після демонстрації мертвої петлі, екстремал спустився на поверхню на парашюті.

За 12 секунд екстремал досяг висоти 200 метрів, за 19 секунд він вже був за пів кілометру від землі. Через пів хвилини випробувач вже злетів на 1000 метрів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Існує діапазон висоти, на якому люди не можуть літати автономно. Це називається "сіра зона". У 2020 році вона зникне", - пояснюють важливість цього польоту у компанії Jetman Dubai.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у США випробували перший літаючий реактивний ранець.

Як повідомляв портал "Знай.ua", костюм Залізної людини став реальністю та вже побив світовий рекорд.

Також "Знай.ua" писав, що пожежники у Дубаї літатимуть на джетпаках (відео).