Після чотирьох років судової тяганини житель штату Кентуккі Бен Гарт виграв справу у суді й отримав офіційний дозвіл на право мати автомобільні номери зі словами "Я Бог" на них. Також суд зобов'язав автодепартамент штату виплатити чоловіку $150 тис компенсації судових витрат і витрат на послуги адвокатів.

Згідно до правил у штаті Кентуккі, кожна людина може вигадати будь-який напис на номерному знаку. Єдиною умовою є відсутність образливих натяків чи підтекстів щодо сексуальних, расових або релігійних питань.

Тому, коли Бен Гарт у 2016 році подав прохання про прикріплення за ним таблички “Я Бог”, департамент відмовив йому, бо зважив, що це може образити почуття вірян.

Бен Гарт, зі свого боку, апелював до того, що на дорогах Кентуккі можна зустріти машини з такими номерними знаками: "Бога немає" або "Випробуй Бога", які також можуть образити почуття віруючих людей.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Саме тому чоловік звернувся до суду, щоб викрити лицемірство та досягти свого. Стратегію його адвокатів було переконати суд, що напис на номерному знаку потрібно вважати персональним висловлюванням, яке, відповідно, охороняється першою поправкою Конституції США.

Бен Гарт розповідає, що виховувався у релігійній сім'ї, але згодом став атеїстом, тому й вирішив обзавестися відповідним номером для своєї автівки.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, як номер авто впливає на долю власника: дізнайся, як вибрати найщасливіший.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні визначили ціну на "блатні" номери для авто: тисячі за кожну цифру.

Також "Знай.ua" писав про реєстраційні номери на автомобіль в Україні: як отримати, що означають і скільки коштують.