Російського священика Миколи Кірєєва, засудженого в Білорусії на 5,5 років за сутенерство, відправили на батьківщину, де місцевий суд зняв з нього звинувачення. У Вітебську він відсидів 2,5 року, після чого повернувся в Росію за договором з Білоруссю.

Миколу Кірєєва, саме так звуть священника, у 2017 році повідомив своїм рідним і близьким, що відправився в паломницьку поїздку по Підмосков'ї, а дружині навіть написав, що під'їжджає до Іскренського монастиря. Насправді священик поїхав до Вітебська набрати нових жінок для заняття проституцією. Як розповіли проводили затримання міліціонери, він пропонував нічним метеликам підзаробити в Росії. Його затримали у Вітебську, коли він разом з двома мешканками міста сідав в автобус в Петербург. Родичі та односельці Кірєєва стверджують, що його «підставили» і не вірять звинуваченням в сутенерстві.

Пізніше слідство встановило, що Кірєєв вже вербував білоруських дівчат для заняття проституцією. У лютому 2017 священик домовився з двома мешканками Гомеля, що їх зустріне його спільниця і супроводить в Петербург. Під час зустрічі співробітники міліції Білорусії затримали 19-річну громадянку Таджикистану. Суд засудив її до 5 років в'язниці за схиляння до проституції. У колонії вона побачила сюжет зі священиком Кірєєвим і впізнала в ньому спільника.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У серпні 2019 року Білорусь передала засудженого Миколи Кірєєва відбувати покарання в Росію. 30 січня 2020 Ленінградський обласний суд визнав недійсним вирок білоруського суду і звільнив Кірєєва. Зараз священик проходить лікування.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше в церкві в центрі Москви сталася жахлива різанина, відео з місця подій

Також "Знай.ua" писав, що протоієрей РПЦ Димитрій Смирнов порівняв цивільних дружин з "безкоштовними повіями".