Мешканка Південної Кореї, чия донька Найон померла в сім років у 2016 році, змогла знову побачити її й навіть відсвяткувати її день народження. Про це передає видання Independent.

Так, Чан Чжі Сун взяла участь у зйомках документального фільму під назвою "Я зустріла тебе", в рамках якого команда розробників влаштувала їй зустріч з померлою дитиною.

Інженери використовували реальні фото і відео дівчинки, а також запис її голосу, щоб повторити все в технології віртуальної реальності.

Під час зйомок Чан видали VR-шолом і тактильні рукавички. Довгоочікувана зустріч матері і доньки відбулася в парку, в якому вони часто гуляли. Найон вибігла зі словами: "Де ти загубилася, мамо? Ти сумувала за мною?"

скріншот з відео
скріншот з відео

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Жінка не змогла стримати сльози, обережно простягла руку і, завдяки тактильним рукавичкам, змогла відчути дотик доньки. Далі вони удвох відзначили день народження Найон, загасивши свічки на святковому торті. Дівчинка загадала бажання, щоб її мама ніколи більше не плакала.

Чан Чжі Сун пояснила, що взяла участь у документальному фільмі, щоб підтримати тих, хто втратив дитину, брата або батька, мати.

"Може бути, це був справжній рай. Я побачилася з Найон, яка зустріла мене з посмішкою, нехай і на короткий, але дуже щасливий час. Я думаю, що здійснила свою мрію", - сказала жінка після експерименту.

Як зазначає портал Futurism, використана технологія поки не досконала, але скоро спілкування з померлими родичами в VR цілком може стати нормою сучасного суспільства. Виробництвом фільму з Найон займалася ціла команда, але у перспективі може з'явитися окрема проста платформа, куди користувач буде завантажувати фотографії та відео, створюючи VR-модель будь-якої людини, яку він хотів би побачити навіть після смерті.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Apple планує випустити в 2023 році перші "розумні окуляри", які підтримують технології з віртуальною реальністю.

Як повідомляв портал Знай.uа, в паризькому Луврі оживили Мону Лізу з допомогою віртуальної реальності.

Також портал Знай.uа писав, що вчені приватного університету Японії мають намір виростити людську підшлункову залозу в організмі свині.