У Росії відтепер шукатимуть зловмисників за допомогою міських камер відеоспостереження і впізнавати не тільки по обличчю, але також по райдужній оболонці ока, голосу і татуюваннях. Наразі відповідну систему пошуків вже розробляє МВС Росії, запуск якої планується вже у 2021 році.

Про це повідомляють іноземні ЗМІ.

Як відзначається, пошук злочинця або підозрюваного за допомогою цієї системи буде виглядати так: після збору всіх даних на місці злочину (в тому числі зразків слини, волосся, відбитків пальців) інформація буде завантажуватися в інформаційну систему біометричних обліків, після чого програма видасть список людей, які можуть бути пов'язані до цього злочину.

Російські поліцейські, фото: Getty Images
Російські поліцейські, фото: Getty Images

Окрім цього, якщо в системі є усі необхідні дані про зловмисника, то камери з розпізнаванням осіб, загружаючи фотографію з цієї системи, шукатимуть зловмисників за найменшою схожістю, зокрема, за татуюваннями та голосом. Водночас в самому МВС поки не пояснюють, звідки у відомства з'явиться велика база даних з аналізами ДНК підозрюваних.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, вчителька групи продовженого дня з'їхала з котушок і завдала дитині жорстокі каліцтва. Її подальша поведінка змусить скрипіти зубами від злості і ще раз перевірити, на кого залишили дітей.

Також Знай.ua писав, в Україні біда з навчанням, керівникам доводиться доучувати студентів, щоб вони відповідали початковому рівню. Також стало відомо, яких саме знань не вистачає сьогоднішнім школярам.

Нагадаємо, вже на наступному тижні будемо святкувати щосили Масляну, а значить, варто підготуватися і запастися листівками для близьких, щоб привітати зі святом.