Туреччина оголосила ворожими цілями сирійські війська. Туреччина і Росія опинилися на межі прямого військового протистояння в Сирії через різні позиції по останньому активному анклаву сирійської опозиції в провінції Ідліб. Анкара офіційно прийняла рішення вважати ворожими цілями сирійські війська, підтримувані Росією. Відповідну заяву зробив прес-секретар турецької Партії справедливості і розвитку Омер Челік.

Раніше повідомлялося про загибель 33 турецьких військових при авіаударі ВПС Сирії в Ідлібі. Після цього турецька армія завдала повітряні і наземних ударів по позиціях сирійських військ. У місцевій пресі зазначається, що турецькі підрозділи обстрілюють в Ідлібі не тільки позиції сирійської армії, але і російські літаки. Анкара заявила, що буде розглядати напад на своїх військових як "атаку на міжнародне співтовариство, НАТО".

Сирія, скріншот
Сирія, скріншот

В результаті Туреччина опинилася на межі військового положення. В наслідок розстрілу турецької колони силами режиму Асада і російською авіацією в сирійській провінції Ідліб загинуло 33 солдати, ще 32 поранено. Своєю чергою Ердоган проводить закрите засідання, країна також звернулася до союзників НАТО. Завдаються масовані удари артилерією та авіацією у відповідь. Накривають військову базу в росіян в Латакії. Під посольствами збираються турецькі громадяни із вимогою помсти. Заблоковані FB, Instagram, Youtube. Повідомляється, що ситуація дуже напружена.

У Міноборони Росії зазначили, що турецькі військові, які потрапили під обстріл урядових військ Сирії перебували серед наступаючих бойовиків. У відомстві також заявили, що згідно з даними, які надала Анкара, військових не повинно було бути в зоні ураження. Російська авіація не завдавала удару в районі, де знаходилися турецькі підрозділи.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Туреччина на межі військового положення. Після того як 34 її солдата загинуло в наслідок розстрілу турецької колони...

Geplaatst door Taras Topolya op Donderdag 27 februari 2020

Скріншот: Телеграм
Скріншот: Телеграм

Скріншот: Телеграм
Скріншот: Телеграм

Скріншот: Facebook
Скріншот: Facebook

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше