У Великій Британії загальна кількість хворих зросла до 19, оскільки перший випадок китайського коронавірусу зафіксували в Уельсі. Смертельну інфекцію виявили у пацієнта, який повернувся з Італії. Ще два випадки 28 лютого були підтверджені в Англії. Повідомляється, що вони завезені з Ірану. Наразі пацієнти переведені до спеціалізованих центрів інфекції у Королівській вільній лікарні.

Зазначається, що загальна кількість випадків в Англії наразі - 17. Після підтверджених випадків у Північній Ірландії та Уельсі загальна кількість інфікованих у Великій Британії склала 19 осіб. У світі за день від коронавірусу загинули 57 людей. Кількість хворих перевищила 83 тисячі.

коронавірус в Китаї, фото: gettyimages
коронавірус в Китаї, фото: gettyimages

Загалом у світі з початку спалаху на коронавірус захворіли понад 83,2 тисячі людей. Смертельна недуга забрала 2 858 життів. Водночас, вдалося одужати понад 36,4 тисячі пацієнтів. Спалах вірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще
  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Коронавірус в Італії, скріншот з відео
Коронавірус в Італії, скріншот з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", Комаровський описав найгірший сценарій поширення коронавірусу в Україні

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити грип від коронавірусу, перші прояви смертельної інфекції