Як відомо, смертельний коронавірус у Китаї не тільки не хоче стихати, а й навпаки набирає ще більших обертів. У зв'язку з цим, за межами КНР міцнішають побоювання, що наслідки сплеску нової хвороби для глобальної економіки можуть бути серйознішими, ніж очікували раніше.

Про це повідомляє іноземне видання BBC.

Як відзначається, наразі за загальним показником відомо, що всьому світу відбувається падіння фондових ринків. До прикладу, на днях різко впали європейські ринки. Зокрема, FTSE 100 - індекс 100 найбільших компаній, що котуються на лондонській біржі - впав на понад 3%.

Фондовий ринок, фото: Getty Images
Фондовий ринок, фото: Getty Images

Також напередодні у США впав індекс Dow Jones, який охоплює 30 найбільших компаній, акції яких котируються на американських біржах, одразу на 1200 пунктів, і загалом втратив 44%. Це найбільш різке падіння за пунктами в історії. Азійські ринки також падають впродовж всього тижня. Тижневі втрати на ринках США та Європи є наймасштабнішими від кризового 2008 року. Так, за останні шість днів вартість акцій компаній по всьому світу знизилася на 3,6 трильйона доларів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Зараз на Китай припадає близько 20% світового ВВП, а не крихітні 4%, як під час епідемії SARS в 2003 році. Додайте до цього економічний шок для великих економік на кшталт Японії, Південної Кореї та Італії. Коли хвороба пошириться на інші розвинені ринки, збитки зростуть", - вважають провідні економісти світу.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у зв'язку з коронавірусом в Китаї, місцеві влади Гонконг прийняла рішення видати кожному жителеві на руки по $1280. Відомо, що для цього необхідно бути постійним повнолітнім жителем даного адміністративного району КНР.

Як повідомляв Знай. ua коронавірус завадив виробництва бюджетного iPhone SE2, Apple змінює терміни.

Також Знай.uа писав, що вже двоє українців госпіталізовані з підозрою на коронавірус.