Електронна комерція - це величезна індустрія в Китаї. Цей сектор приносить піднебесній дохід близько 2 трильйонів юанів (315 млрд доларів США) в р ік. І влада Китаю планує збільшувати цей показник.

На китайському ринку існують тисячі сайтів електронної комерції, де практично все можна купити онлайн. У даній статті представлений огляд найбільш популярних в Україні магазинів з китайськими товарами. У подібних сайтів дуже схожий інтерфейс. Крім того, українцям буде корисно знати, що продаж на них здійснюється не тільки у валюті, але і в гривнях. Ми включили в список 3 торгові майданчики, на які варто звернути особливу увагу.

Joom (Джума)

Joom - це міжнародний онлайн-магазин, на якому продаються дешеві товари в першу чергу від китайських виробників. Штаб-квартира компанії знаходиться в Ризі (Латвія). Сайт орієнтований на Європу. 50 відсотків валової вартості товарів Joom доводиться на цей континент, в той час як 45 відсотків припадає на частку РФ.

Joom був запущений І. Широковим у 2016 році.

Активний у: Німеччині, Франції, Італії, Польщі, Португалії, Румунії, Росії, Іспанії, Великобританії, Туреччині.

Популярні новини зараз
Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Категорії: Краса і здоров'я, Електроніка, Чоловіча та Жіночий одяг, Взуття, Товари для дітей, Сумки, Все для тварин, Сад і город, Офіс і школа, Іграшки, інше.

Річна виручка компанії складає приблизно 1,7-2 млн євро.

Офіційний сайт Joom, скрін

Україна може використовувати версію на рідній мові.

Офіційний сайт Джум, скрін

10 мільйонів продуктів для 100 мільйонів користувачів

Згідно з інформацією на сторінці компанії в LinkedIn, Joom вдалося охопити 100 мільйонів користувачів по всьому світу протягом двох років після запуску. Зараз інет-магазинчик пропонує близько 10 мільйонів товарів - знайти можна як звичайний купальник, так і планшет новітньої моделі. Постачальником більшості товарів виступає Китай.

Joom прагне наповнювати свій сайт також товарами від європейських виробників. У 2019 почався набір французьких бізнесменів.

Alibaba (укр. Алібаба, рус. Алибаба)

Alibaba - це оптовий каталог, де ви можете знайти виробників для вашої продукції, а також вже готову продукцію. У деяких колах Alibaba вважається найбільшим сайтом електронної комерції в світі, конкуруючим з Amazon.

Офіційний сайт Alibaba, скрін

Сайт також доступний на російській мові. Українська ж версія відсутня.

Офіційний сайт Alibaba, скрін

Alibaba проти Aliexpress

Вибір між Alibaba і Aliexpress залежить від того, що ви шукаєте. На Alibaba ви, головним чином, маєте справу з виробниками, які продають товари у великих кількостях. А на Aliexpress можна знайти фірмові товари і купити їх в обмеженій кількості за вищою ціною. Власники бізнесу люблять використовувати Aliexpress для тестування продуктів, перш ніж розміщувати великі замовлення на Alibaba.

На Alibaba ви також можете купити один товар, якщо будете вести переговори з постачальником, і він погодиться продати вам одну одиницю. Однак справжньою перевагою сайту є можливість працювати безпосередньо з виробником. Ви можете отримати великі знижки і створювати свої власні продукти з нуля, використовуючи особисті дизайнерські рішення.

Переваги покупки на Alibaba

Через Alibaba бізнесменам доступний величезний вибір продуктів, що дає можливість знайти потрібний товар і навіть досліджувати широкий вибір категорій.

На Alibaba найнижчі оптові ціни в світі, що дозволяє підприємцям отримувати більш високий прибуток від проданої продукції. Товар можна придбати за оптовими цінами, а потім продавати на таких платформах, як Amazon, eBay, Shopify або навіть Instagram.

Продукти на платформі не брендові, тому підприємці можуть створювати свої власні бренди і логотипи. Потім логотипи розміщують на товари від Alibaba.

На сайті можна працювати безпосередньо з виробниками. Тому у бізнесменів є шанс взяти участь в розробці, складанні і доставці власного продукту. Можна контролювати якість продукції, перш ніж вона буде відправлена клієнту. Це допомагає знизити ставки за повернення.

Підприємці отримують більше контролю над тим, як загортається і доставляється продукт. Це дозволяє поліпшити якість обслуговування клієнтів.

Як працює Alibaba?

Цей торговий майданчик найкраще підходить для досвідчених підприємців, що вже мають цільову аудиторію.

По-перше, підприємець повинен визначити свою нішу. Вибравши нішу, можна знайти категорію продукту для перегляду.

Alibaba пропонує широкий вибір категорій товарів від одягу, взуття, текстилю та аксесуарів до електроніки, машин, промислових деталей і інструментів.

Офіційний сайт Alibaba, скрін

Як тільки ви знайдете продукт, який хочете купити, вам потрібно звернутися до декількох постачальників. У розмовах з постачальниками ви можете:

  1. Оцініть їх чуйність.
  2. Домовитися про ціни.
  3. Побудувати міцні ділові відносини.

Після узгодження ціни можна оформлювати замовлення. Одразу після цього ви зможете почати практикувати продажу онлайн.

Після знаходження постачальника на цьому сайті, важливо пам'ятати, що ви працюєте зі сторонньою фабрикою, не пов'язаною з Alibaba. Цей китайський магазин нічого не продає, замість цього він пов'язує вас з виробниками, які насправді займаються продажем. Alibaba не є роздрібним веб-сайтом, він являє собою лише онлайн-каталог.

Aliexpress (укр. Аліекспресс, рус. Аліекспресс)

Китайська платформа Aliexpress - це популярний веб-магазин роздрібної торгівлі, що належить Alibaba Group. Сервіс був запущений в 2010 році. Штаб-квартира компанії знаходиться в Китаї. Дана платформа електронної комерції в першу чергу спрямована на те, щоб допомагати малим підприємствам в Китаї продавати товари безпосередньо міжнародним клієнтам. Продавцями на AliExpress можуть бути як компанії, так і приватні особи.

Цікаво, що громадяни материкового Китаю не можуть купувати товари на Aliexpress, хоча більшість роздрібних продавців самі є китайцями.

AliExpress почав свою діяльність в якості майданчика, де продавалася дешева продукція. З тих пір сайт розширився до послуг «бізнес-споживач», «споживач-споживач», платіжні послуги та інше. В даний час AliExpress доступний на наступних мовах: англійська, іспанська, голландська, французька, італійська, німецька, польська, португальська і російська.

Офіційний сайт Aliexpress, скрін

Офіційний сайт Aliexpress, скрін

Aliexpress також допомагає продавцям знаходити оптові товари, такі як, наприклад, чохол для мобільного телефону, електроніка та інші товари, які продаються за недорогою ціною.

Важливо відзначити, що з 2017 року безкоштовна доставка в Україну товарів з Aliexpress скасована.

Чому товари Aliexpress такі дешеві?

Більшість користувачів інтернет-магазинів вважають, що у Aliexpress найдешевший асортимент. Цьому є кілька пояснень.

По-перше, сайт намагається залучити якомога більше покупців. Коли ви вперше купуєте що-небудь на цьому майданчику, ви отримаєте доступ до кодів купонів (спеціальний номер) для нових покупців.

По-друге, Aliexpress дійсно надає дешевий асортимент. Однак це не означає, що він неякісний. Той чи інший товар на цьому сайті коштує дешевше, оскільки ви купуєте його безпосередньо у виробника. Таким чином повністю виключається роздрібний посередник.

Отже, ми описали для вас найкращі китайські онлайн-магазини, високий рейтинг яких не раз підтверджувався. А численні позитивні відгуки говорять самі за себе.

Сьогодні Аліекспресс, Алибаба і Джум настільки популярні, що не перестають з'являтися аналоги цих сайтів. А в інтернеті все частіше виходять статті з назвами: «Кращі сайти, схожі на Аліекспресс і Алибаба», «Сайти аналоги типу Аліекспресс з безкоштовною доставкою», «Рейтинг інтернет-магазинів на кшталт AliExpress і Alibaba», «Кращий аналог Joom» та інше.

А от який з перерахованих сайтів вибрати для покупок або продажів, вирішувати вже вам!

Відео