1 березня в Німеччині запрацював новий закон, який відкриє багато можливостей для працевлаштування мігрантів навіть не з Євросоюзу. Німецьке видання DW опублікувало список змін, якими зможуть скористатися, зокрема, й українці.

Так, одним з головних нововведень стало те, що тепер влаштуватися на роботу в Німеччині зможуть не тільки люди з вищою освітою, але і люди робочих професій. Так, запрацюють дві головні умови: найголовніше – це наявність кваліфікації, тобто повинен бути відповідний диплом вузу або коледжу, в якому людина отримувала освіту як мінімум два роки. Крім того, кваліфікація для працевлаштування повинна бути підтверджена німецьким профільним відомством. А ось раніше для деяких професій, наприклад, лікаря або вчителя, визнання диплома було обов'язковим, тоді як для інженера або айтішника – добровільним. Тепер же для всіх діє одне і те ж правило.

Німеччина, скрін з відео
Німеччина, скрін з відео

Також у претендента на роботу повинно бути офіційну пропозицію або вже укладений контракт з роботодавцем. Робота повинна знань, а це значить, що людина зможе займатися спорідненою професією. Крім того, фахівцям з вищою освітою можна буде виконувати і роботу, для якої достатньо середньої професійної кваліфікації.

Тим, хто має кваліфікацію і знає мову, буде дозволено жити в Німеччині без трудового договору протягом пів року – для того, щоб знайти собі роботу. До прийняття нового закону така можливість була тільки у фахівців з вищою освітою. Важлива умова – кваліфікація повинна бути визнана в Німеччині.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ті, хто має пропозицію про роботу, зможуть отримати візу на чотири роки або на час, вказаний в трудовому контракті. А вже після чотирьох років роботи людина зможе оформити і посвідку на проживання. Якщо людина отримає вищу освіту або профосвіту в Німеччині і попрацює в країні два роки, то після цього відразу ж зможе отримати посвідку на проживання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, Польща змінить правила для заробітчан, що чекає українців.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що польські політики розгорнули в Україні інформкампанію для масштабного вербування дешевої робочої сили.

Також портал "Знай.ua" писав, що українських заробітчан переманюють з Польщі мільйонами вакансій і солідними грошима.