В народі кажуть, що гени, то не воші. І часто діти та онуки переймають від своїх рідних найкращі здібності і риси. Школярка з Великобританії впросила дідуся дати їй металошукач і за хвилину знайшла сокиру часів Бронзового століття. Про це повідомляє видання The Mirror.

Восьмирічна Ава Брей (Ава Брей), онука одного з членів Національної спільноти шукачів скарбів з металодетекторами, вирушила з 62-річним дідусем по імені Тоні на пошуки скарбів на один з пляжів в передмісті Борнмута, графство Дорсет.

Археологи, скрін з відео
Археологи, скрін з відео

Дівчинка умовила перший раз дати їй металодетектор і всього через хвилину почула писк. Ава почала копати і на глибині 15-20 сантиметрів виявила сокира. Вона покликала здивованого дідуся, який оглянув древню реліквію і припустив, що вона зроблена з бронзи.

Коли вони повернулися додому, Тоні почав шукати схожі сокири в інтернеті і зробив висновок, що знахідку внучки може бути близько трьох тисяч років.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Археологи, фото: youtube
Археологи, фото: youtube

"Нам дуже пощастило, деякі люди з металодетекторами можуть все життя шукати скарби і ніколи не знайти нічого подібного", - зауважив досвідчений шукач скарбів.

Раніше повідомлялося про шукачів скарбів, які шукали втрачене обручку, а виявили старовинні монети. Їх вартість оцінили в 100 тисяч фунтів стерлінгів (8,5 мільйона рублів).

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше археологи знайшли кладовище дітей, яких вважали зниклими назавжди.