47-річний американський підприємець Кімбал Маск, молодший брат мільярдера Ілона Маска, розвиває свій бізнес у фермерстві. Ідея родича зіркового капіталіста заснована на використанні вертикальних ферм зі штучним освітленням і складною сичтемою живлення.

Про це йде мова у репортажі видання CNN Business.

У 2016 році Кімбал Маск заснував компанію Square Roots і її першу вертикальну ферму у будівлі в Брукліні, Нью-Йорк. За допомогою найновіших досягнень у аеро- та гідропоніці, там, просто посеред міста, вирощуються десятки сільськогосподарських культур. На думку бізнесмена, лише таким чином можна задовольнити попит на корисну і екологічно чисту їжу в умовах урбанізованих спільнот.

Ферма Square Roots, фото CNN Business
Ферма Square Roots, фото CNN Business

У планах Кімбала Маска створення суперферми з 25 величезних вантажних контейнерів зі штучним освітленням, клімат-контролем і системою управління біологічною безпекою.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Це не перший бізнес Кімбала в індустрії харчування. Молодший Маск, який є професійним шеф-кухарем, також володіє мережею ресторанів The Kitchen, акцент у яких зроблений на використанні місцевих фермерських продуктів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Ілон Маск зробив коронавірусу дуже боляче.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ілон Маск запрошує на роботу мрії любителя роботів та Tesla без диплома.

Також "Знай.ua" писав, фермер, дроворуб, комп'ютерний майстер: як починалася кар'єра Ілона Маска