У Великобританії розглядають нетиповий варіант реакції на епідемію коронавірусу, який передбачає покладання на колективний імунітет.

Про це повідомляє видання Financial Times.

Провідний урядовий науковий радник Патрік Воленс висловився у підтримку плану дій, який запропонував прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон. Згідно до цієї стратегії, у Британії не будуть закривати навчальні заклади і запроваджувати масовий карантин. Замість цього влада зосередиться на ізоляції особливо вразливих груп населення, а саме літніх людей.

Воленс пояснює, що колективного імунітету вдасться досягти, коли 60% населення зіткнуться з коронавірусом. Саме завдяки цьому можна завадити подальшим спалахам епідемії.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

За словами Воленса, метою заходів британських медиків є спроба зробити пік захворюваності менш разючим, але не повністю згладити його.

При цьому особливий акцент робиться на необхідності захисту осіб похилого віку, у той час як для дітей відзначається практично нульова смертність.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус забрав життя рідної людини Макгрегора, спортсмен в глибокому траурі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві дезінфікують метро і під'їзди будинків.

Також Знай.uа" писав, Роналду "зустрівся" з коронавірусом і почав благати людей про головне - "Втратив близьких".