Стало відомо, що в Латвії розробили незвичайний десерт, а саме льодяники з простих земляних черв'яків. Творці стверджують, що продукт недорогий і навіть корисний.

Льодяники, pxhere

Так, вчена з Сільськогосподарського університету Ілга Гедровиця давно шукає спосіб зробити сучасну їжу більш поживною, але при цьому дешевої і екологічно чистою. Вона вважає, що черв'яки є ідеальною добавкою до якісного раціону. Розводити їх досить легко, вони невибагливі, живуть скрізь, крім Антарктиди, і здатні до швидкої регенерації.

"Земляні хробаки багаті протеїном. Одна свіжа особина еквівалентна за поживністю таким же обсягом більше звичного нам м'яса. У сушених черв'яків протеїну в три рази більше, ніж у плоті тварин", – наголосила спеціалістка.

Слід зазначити, що на прилавках в магазинах такі солодощі з'являться нескоро, так як отримати сертифікат на використання нетрадиційних харчових продуктів у Європі дуже складно.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Льодяники, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що відомий магазин ледь не нагодував покупців смертельними солодощами.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Миколаєві черв'яки ледь не вбили жінку, яка вирішила поласувати цукерками.

Також "Знай.ua" писав, які продукти підсилюють голод.