Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловився щодо загрози епідемії коронавірусної інфекції CVID-19 в його країні. За словами глави держави, паніка через коронавірус може перевищити шкоду від самого захворювання.

Про це повідомляють білоруські ЗМІ.

Лукашенко переконаний, що ситуація з коронавірусом є свого роду психозом, який може комусь зіграти на руку, а комусь навпаки

"Незважаючи на певну критику з мого боку, я цей коронавірус називаю не інакше як психозом і від цього ніколи не відмовлюся, тому що разом з вами пережив уже багато психозів, і ми знаємо, до чого це призводило", - стверджує глава держави.

Лукашенко, скріншот з youtube
Лукашенко, скріншот з youtube

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Чому я так поводжуся? Тому що я абсолютно переконаний, що ми можемо більше постраждати від паніки, ніж від самого вірусу. Ось це мене найбільше хвилює", - пояснив Лукашенко.

Разом із тим, президент наголошує, що вимушений реагувати не лише на ситуацію всередині країни, але й серед їх сусідів.

Лукашенко відзначив роботу системи медицини в Білорусі, хоча й зазначив, що їй необхідні вдосконалення. Окремо президент звернув увагу, що медичне забезпечення Білорусь успадкувала від СРСР.

"Добре, що ми з радянських часів зберегли цю систему. А так ми людей лікуємо, а що там з епідеміологічною обстановкою? Цей психоз змусив нас здригнутися і в цьому напрямку попрацювати", - сказав Лукашенко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Лукашенко вирішив "прикольнутися" та налякав коронавірусом генсека ОДКБ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Зеленського розповіли, як пенсіонерам уникнути смертей від коронавірусу — відео.

Також "Знай.ua" писав, "Коронавірус - спусковий гачок глобальної кризи", - експерт розповів про колапс, який чекає на українців.