Українці, що проживають за кордоном поділились інсайдерською інформацією про специфіку перебігу карантину, спрямованого на боротьбу з пандемією коронавірусу, у їхніх теперішніх домівках.

Про це пише видання #ШОТАМ.

Італія

Українка Жанна живе у Палермо, яке розташоване на Півдні країни, тобто за межами найлютішого епіцентру в Італії. Разом із тим покарання за правопорушення - перебування на вулиці без серйозної причини і довідки - карається серйозним фінансовим штрафом у 280 євро.

Жанна розповідає, що спочатку Італія дуже легко поставилась до новин про епідемію та карантин: люди спілкувались, гуляли, відвідували кафе. Проте перші смерті, які дуже швидко в геометричній прогресії збільшувались спочатку в місті, а потім і в цілому регіоні змусили усіх повірити у серйозність. Щоб підтримати себе у великій кількості міст щодня о 18.00 італійці виходять на балкони, щоб заспівати пісні. Ними вони надихають одне одного і дякують лікарям, які зараз в країні працюють на межі виснаження.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Після перших днів панічного скуповування різноманітних продуктів, італійці зрозуміли, що продуктів справді вистачить, а тому будь-який продуктовий ажіотаж зник. Єдиним товаром для спекуляцій та ажіотажу залишаються медичні маски.

Пандемія коронавірусу викликає тривогу в Америці, фото Getty Images
Пандемія коронавірусу викликає тривогу в Америці, фото Getty Images

Туреччина, яка прагне вступити в Європу

Олена проживає у столиці Туреччини, Анкарі. У всій країні проголошено карантин - тобто школи, університети, спортзали та заклади громадського харчування мусили зачинитись. На жаль, попри наявність смертельних випадків хвороби, турки дуже легковажно ставляться до новин і продовжують активно гуляти містами та кафе, які не дотримались наказу про закриття закладів.

Поки що уряд не штрафує і не переслідує ні власників бізнесу, який не пішов на карантин, ні людей, які продовжують вести активне соціальне життя. Разом з тим, усі маски, антисептики та місцевий одеколон розкупили.

Ірландія

Надія проживає у Дубліні. Розповідає, що в країні проголосили карантин 12 числа, проте легкий: школи та інші навчальні заклади закрили, а ось заклади громадського харчування - ні. Усі масові заходи скасували, проте всі можуть пересуватись де і коли захоче. У країні постійно ведеться активна інформаційна робота: інформацію про хвороби та способи превенції можна прочитати на деревах або у вітринах кафе. Разом із тим, ірландці налякані, тому багато кафе зачинено, а люди радо обирають працювати дистанційно.

У магазинах немає великої кількості продуктів, але не через проблеми з постачанням, а через нездоровий ажіотаж. Це стосується як звичайних продуктів, так і туалетного паперу, масок і антисептиків.

Польща

коронавірус, фото Getty Images
коронавірус, фото Getty Images

Валентина живе і працює у Гданську. На відміну від інших героїнь вона продовжує ходити до офісів, тому що Польща вірить, що ретельною дезінфекцією рук і приміщень можна побороти карантин.

Місцем, в якому помітно, що країна живе у часи карантину є аптеки - туди впускають лише двох покупці за раз. Складно знайти маски та антисептики, їхні ціни дуже різко підскочили.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Пальчевський показав промінь надії через коронавірус в Італії - "На тисячу менше".

Як повідомляв портал "Знай.ua", інфікований COVID-19 нардеп Шахов заявляв про фейковість вірусу напередодні зараження.

Також "Знай.ua" писав, що в "Барселоні" перший випадок зараження коронавірусом.