На початку грудня 2019 року коронавірус SARS-CoV-2 з'явився в Китаї. Він почав поширюватися по світу з міста Ухань.

Про новий вірус влада Китаю заявила наприкінці року, коли вже було 27 заражених. Однак перший випадок виявили ще 11 грудня.

Пацієнтом, у якого діагностували коронавірус вперше опинилася жінка з прізвищем Вей - продавщиця живих креветок з ринку "Хунань". Саме з цього ринку і стала поширюватися інфекція. Про це пишуть китайські ЗМІ.

Коронавірус, фото: gettyimages
Коронавірус, фото: gettyimages

Наголошується, що до лікарів продавщиця креветок звернулася 11 грудня 2019 року. Причиною звернення стала висока температура, яка піднялася без видимої причини. Тоді їй зробили ін'єкцію ліки від температури і відправили додому.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Через п'ять днів хвороба не відступала, і жінку направили в лікарню "Сехэ" при Хуачжунском університеті науки і технології. Саме там у неї виявили зараження новим коронавірусом.

24 з 27 осіб, які заразилися до 31 грудня, працювали на ринку "Хунань". Ринок вважають відправною точкою для пандемії коронавіруса.

Вчені досі не можуть прийти до єдиного висновку, як вірус перейшов до тварини-носія до людини.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як пандемія поширюється по Україні.

Як повідомляв Знай. ua, у "Борисполі" повернулися з Європи українцям влаштували жорсткий "тест-драйв".

Також Знай. ua писав, що харків'ян масово позбавляють роботи за коронавіруса.