Після карантинних заходів, до яких вдалися уряди десятків держав, на Землі змінилася екологічна обстановка. Так, Європейське космічне агентство показало, як очистилося повітря над столицями.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на сайті ЄКА.

Знімок західної Європи, фото: ЄКА
Знімок західної Європи, фото: ЄКА

"Нові дані, засновані на спостереженнях з супутника Copernicus Sentinel-5P, показують значне зниження концентрації діоксиду азоту в декількох великих містах Європи, включаючи Париж, Мадрид і Рим", – йдеться у публікації.

планета Земля, фото Pxhere
планета Земля, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Супутник склав карту забруднення повітря і виявив значне падіння концентрації діоксиду азоту 14-15 березня 2020 року, що збігається з введенням суворих карантинних заходів. Для порівняння були взяті середньомісячні показники березня 2019-го.

Американські вчені, у свою чергу, заявляли, що рівень забруднення повітря та парникових газів в деяких регіонах світу значно знизився через обмеження, пов'язані з поширенням коронавірусу. Зокрема, американські вчені виявили, що у Нью-Йорку рівень чадного газу, який утворюється під час роботи автомобіля, впав майже на 50% порівняно з минулим роком.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ніяких ліфтів і розмов з сусідами, – в Україні пішли на жорсткі обмеження через карантин.

Як повідомляв Знай.uа шашлик на 34 тисячі гривень - у КМДА попередили любителів "потусити" на природі про масові рейди.

Знай.uа писав, під удар потрапили лікарі і діти - у Києві зафіксували нові випадки зараження COVID-19.