Коронавірусна хвороба COVID-19, викликана коронавірусом SARS-CoV-2, спричиняє вищу смертність серед чоловіків, ніж серед жінок. Особливо показовою є ситуація в Іспанії, де інфекція забрала життя майже вдвічі більшої кількості представників чоловічої статі, ніж жіночої.

Джерело: іспанське видання El Pais.

При цьому коронавірусна хвороба виникає лише в незначно більшої кількості чоловіків, приблизно 52 відсотків. Подібні дані демонструють й інші країни зі значною кількістю хворих.

Вчені висувають декілька гіпотез для пояснення цього явища. Певну роль можуть відігравати генетичні фактори, які ще необхідно буде дослідити. Так, імунна реакція чоловіків і їх гормональний фон називають серед можливих пояснень, але як зазначають медики, на даний момент це лише спекуляції.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Інша версія пов'язує вищу смертність від коронавірусної хвороби супутніми захворюваннями, які значно поширеніші серед чоловіків похилого віку. Так, діабет, підвищений тиск та інші серцево-судинні захворювання є факторами, що значно підвищують ризик фатального результату.

Так, наприклад, смертність серед людей з діабетом від коронавірусної хвороби вища у від двох до восьми разів, ніж у людей без цього захворювання.

При цьому іспанські вчені зазначають, що без відповідних клінічних досліджень знайти причину підвищеної смертності чоловіків неможливо - залишається лише висувати гіпотези виходячи з наявних даних та попереднього вивчення інших респіраторних хвороб.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Covid-19 дістався і до ОДА - вірус забрав життя ексзамголови Міщенка.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у США зафіксовано першу загибель немовляти з COVID-19.

Також "Знай.ua" писав, Кого з українців найбільше косить COVID-19 - у МОЗ здивували заявою по коронавірусу.