На півдні Філіппін біля пустельних пляжів воду заполонили рожеві медузи, яких ще називають томатными. Таке "цвітіння" цього виду пов'язують з відсутністю туристів з-за карантину. Яскраве і незвичайне явище відобразив морський біолог австралійського Університету Гріффіта Шелдон Рей Боко. "Томатні медузи Crambione cf. Mastigophora заполонили пляжі Коронг Коронг у муніципалітеті Ель-Нідо, на півночі Палавана", - написав він у своєму Twitter.

Як повідомили в Департаменті навколишнього середовища і природних ресурсів Філіппін, цих медуз часто приносить в затоку Коронг Коронг океанічне протягом. Зазвичай вони з'являються в місцевих водах у кінці січня або в лютому, однак у цей раз медуз приніс аж у березні. І вони відчувають себе відмінно в цьому році, адже з-за карантину люди сидять вдома і не чіпають їх. Ще однією з причин "цвітіння" медуз називають зміну клімату, оскільки вони краще розмножуються у водах з більш низьким рівнем кисню, а надмірний вилов риби допомагає їм позбутися від конкурентів за їжу і від потенційних ворогів.

Рожеві медузи, скрін з відео
Рожеві медузи, скрін з відео

Рожеві медузи, скрін з відео
Рожеві медузи, скрін з відео

Рожеві медузи, скрін з відео
Рожеві медузи, скрін з відео

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, вмираюча зірка "зжерла" гігантську планету, масштаби того, що сталося переплюнуло все.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що "марсіанський фотограф" зобразив світанок на Червоній планеті.

Також портал "Знай.ua" писав, що NASA готова відправити двох колонізаторів Місяця в космос.