Малайська тигриця в Бронксском зоопарку могла заразитися коронавірусом від доглядача. У неї - сухий кашель і зниження апетиту. Це перший випадок передачі SARS-CoV-2 від людини до дикій тварині.

Перший в природі випадок передачі коронавіруса SARS-CoV-2 від людини до дикій тварині виявлено в Бронкському зоопарку в Нью-Йорку. Мова йде про чотирирічної малайської тигрице Наді, повідомила адміністрація зоопарку в неділю, 5 квітня.

У пари амурських тигрів з Одеського зоопарку народилося дитинча, фото Facebook
У пари амурських тигрів з Одеського зоопарку народилося дитинча, фото Facebook

Сухий кашель, яким супроводжується викликане вірусом захворювання, з'явився у Наді і її сестри Азул, а також у двох амурських тигрів і трьох африканських левів. Тести на наявність збудника, який пройшла тигриця, показали позитивний результат.

Наголошується, що це "перший випадок зараження тигра коронавірусом". У зоопарку Бронкса розповіли, що у 4-річної малайської тигриці Нади, у її сестри Азул, двох амурських тигрів і трьох африканських левів "з'явився сухий кашель". Там також повідомили, що "незважаючи на деяке зниження апетиту, у кішок в зоопарку гарний стан, вони знаходяться під наглядом ветеринарів".

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У пари амурських тигрів з Одеського зоопарку народилося дитинча, скрін з відео
У пари амурських тигрів з Одеського зоопарку народилося дитинча, скрін з відео

"Очікується, що великі кішки одужають. Немає підстав вважати, що у інших тварин зоопарку є симптоми захворювання", - повідомили в USDA APHIS.

Поки що невідомо, як захворювання буде розвиватися. Адміністрація зоопарку очікує повного одужання тварин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що трапиться, якщо не носити маску.

Як повідомляв Знай.ua, коли закінчиться пандемія коронавірус і фінансова прірва.

Також Знай.ua писав, що Киево-Печерська Лавра закрилася на карантин, ченців тестують на коронавірус.