Як змінилися довгожителі Чехії можна побачити в останньому проекті фотографа Яна Лангера під назвою "Обличчя століття". У своїй роботі художник зібрав десятки портретів довгожителів Чехії і показав, як їхні лиця змінилися з часом. Кожен учасник проекту вже переступив позначку в 100 років. В Чехії проживає понад 1100 людей, яким виповнилося 100 років і більше.

"Ці фотографії показують подібність і відмінність у зовнішності учасників і їх фізіогноміки. Зйомка змогла зафіксувати особливі риси людини, які змінювалися або залишалися колишніми. Мій проект - доказ, що час не може поміняти людини", - коментує Ян Лангер. Ян Лангер

Людмила Выслоужилова (1912), фото: janlanger.net
Людмила Выслоужилова (1912), фото: janlanger.net

Людмила Вислоужилова (1912)

На фотографії ліворуч жінці 23 роки. Цю світлину вона зробила у подарунок нареченому. На фото праворуч їй 101 рік. Жінка все життя пропрацювала на сімейній фермі. Зараз вона живе зі старшим сином. Людмила досі робить всю домашню роботу сама. Її чоловіка не стало 60 років тому. Жінка присягнулася бути вірною коханому чоловікові. Людмила добре пам'ятає, як дитиною каталася на санках. Найбільше у житті вона бажає щастя своїм двом синам.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Бедришка Келерова (1907), фото: janlanger.net
Бедришка Келерова (1907), фото: janlanger.net

Бедришка Келерова (1907)

На фотографії ліворуч жінці 26 років — світлину зроблено у день весілля, праворуч — Бедришці 103 роки. За спеціальністю жінка бухгалтер, зараз проживає в будинку престарілих. Всі спогади жінки пов'язані з дитинством, а єдине про що найбільше мріє — ще одна поїздка в Італію.

Ганна Васинова (1909), фото: janlanger.net
Ганна Васинова (1909), фото: janlanger.net

Анна Васинова (1909)

На фотографії ліворуч жінці 22 роки, світлину зроблено після весілля, праворуч - 102 роки. Анна давно оселилася в будинку престарілих в Слоупниці. Нікого з близьких жінки в живих більше немає. У вільний час любить читати романи. З минулого вона згадує, як виконувала російські народні пісні в дитячому хорі. Одним з найжахливіших моментів життя називає епізод, коли її коханого повели нацисти, і вона залишилася одна. Найпристраснішим бажанням Анни є - бути разом з чоловіком.

Антонин Коварь (1907), фото: janlanger.net
Антонин Коварь (1907), фото: janlanger.net

Антонін Ковар (1907)

На фотографії ліворуч йому 25 років, праворуч - 102 роки. Антонін раніше займався музикою, знімав кіно і підробляв водієм. Зараз його домом став будинок престарілих, де чоловіка регулярно провідує донька. З минулого Антонін згадує концерти, а також щасливі відносини з дружиною. Найпристраснішим бажанням є зіграти що-небудь на кларнеті.

Прокоп Вежделек (1909), фото: janlanger.net
Прокоп Вежделек (1909), фото: janlanger.net

Прокіп Вежделек (1909)

На фотографії ліворуч йому 22 роки, праворуч - 101 рік. Прокіп раніше працював інженером-металургом. Тепер чоловік мешкає разом з донькою та її сім'єю. Чоловік любить згадувати дитинство та смак теплого свіжого молока. Найпристрасніше бажання — щоб всі були здорові і щасливі.

Марі Бурешова (1910), фото: janlanger.net
Марі Бурешова (1910), фото: janlanger.net

Марі Бурешова (1910)

На фотографії ліворуч жінці 23 роки, світлину зроблено у день весілля, праворуч - 101 рік. Жінка у минулому працювала м'ясником. Сьогодні Марі живе у своїй квартирі в Зліні. Щодня вона зустрічається з близькими. З минулого жінка згадує, як націоналізували її компанію, яку вона побудувала з нуля. Найпристрасніше бажання — бути разом з мамою і татом.

Власта Сижкова (1910), фото: janlanger.net
Власта Сижкова (1910), фото: janlanger.net

Власта Сижкова (1910)

На фотографії ліворуч жінці 23 роки, світлину зроблено після закінчення університету, праворуч - 101 рік. Зараз Власта живе у своєму будинку. У гості до неї приїжджають тільки далекі родичі. Спогади з минулого переважно пов'язані з воєнним часом. Жінка розповідає, як машина, якою вона їхала, задавила сина лідера нацистів Рейнхарда Хайдриха. Також Власта пам'ятає, як прийшли російські солдати і оселилися в її будинку, а потім забрали її сина. Найбільше жінка мріє бути разом з своєю сім'єю.

Марі Фейварова (1912), фото: janlanger.net
Марі Фейварова (1912), фото: janlanger.net

Марі Фейварова (1912)

На фотографії Марі 101 рік. До цього часу вона жила у розкішній віллі в багатому районі Праги. Але одного разу вона вирішила перекреслити минуле і переїхала в будинок престарілих. З минулого жінка згадує, як ховалася в підвалі від фашистів, а потім і від російських солдатів. Жінка пам'ятає, як подорожувала по всьому світу з коханим чоловіком. Вони побували в Японії, Іспанії, Китаї і навіть в Африці. Найбільше жінка бажає "заснути назавжди".

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, стиліст Меган Маркл розповів, як створювалися зачіски герцогині - "В цьому є щось приємне"

Як повідомляв портал "Знай.ua", як дожити до 120 років, наймістичніше плем'я світу поділилося секретами довголіття. Живуть до 120 років і не хворіють – які секрети приховує загадкове плем'я Ханзи

Також "Знай.ua" писав, помер найстаріший чоловік на Землі, кому перейде титул 112 річного японця. В Японії помер 112-річний Тітецу Ватанабе, якого було визнано найстарішим чоловіком на Землі