Панди у зоопарку Гонконга почали паруватися після десяти років утримання. Такою інформацією поділились співробітники зоопарку. Зміни у статевій поведінці відбулись після закриття зоологічного парку на карантин.

Джерело: американське видання The New York Times.

Панди Ін-Ін і Ле-Ле проживають у гонконзькому парку понад десять років, протягом яких співробітники робили усе можливе, щоб звести пару і допомогти їм займатися зачаттям потомства. На жаль, панди не проявляли жодного інтересу до цієї затії.

панда
панда

Така поведінка дуже засмучувала і турбувала працівників парку, адже панд надзвичайно мало залишилось у дикій природі, тому продовження роду цих тварин є важливою стратегічною задачею. Так, часто використовують штучне запліднення для збільшення популяції панд і навіть знімають для них збуджуючі відео.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Саме тому, коли працівники помітили зміни у поведінці Ін-Ін і Ле-Ле після закриття парку на карантин, вони зраділи і мають оптимістичні прогнози. Разом з тим, немає точних даних чи Ле-Ле вже встигла завагітніти. Проте фахівці стверджують, що природне запліднення панд набагато більше результативне ніж штучне, а тому Гонконг очікує на поповнення. Через складність діагностики, вагітність панд триває від 72 до 324 днів.

На жаль, попри всю увагу і інституційну підтримку панд, в природі залишилось лише 1800 особин.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Морозиво рятує від спеки: метод панди.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 150 років тому Європа вперше побачила панду: історія символу Китаю.

Також "Знай.ua" писав, Порція позитиву: крихітні панди підірвали мережу своїми розвагами.