В Нижньому Новгороді, Російська Федерація перукарка заразила коронавірусом COVID-19 13 осіб. Жінка продовжувала ходити на роботу, будучи носієм хвороби, серед інфікованих - інші перукарки та клієнти салону краси.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Співробітниця перукарні "Стиль" Світлана Б. звернулася в лікарню зі скаргами на погане самопочуття, після госпіталізації 21 березня у жінки взяли тест на коронавірус COVID-19, який показав позитивний результат. Однак допомоги у медиків перукарка попросила не відразу, як її стан погіршився, а якийсь час продовжувала працювати.

Від пацієнтки заразилися її чоловік Дмитро і дочка Каріна, яких доставили в інфекційну лікарню. Крім того, COVID-19 підтвердився і в колеги перукарки К. У жінки з'явилися болі в горлі і була підвищена температура тіла. Її обстежили і поклали в стаціонар 26 березня, а 29 березня з позитивним тестом на коронавірус госпіталізували її клієнтку разом з чоловіком.

Схема зараження COVID-19
Схема зараження COVID-19

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Показати ще

У третьої співробітниці цієї перукарні Людмили З. COVID-19 виявили 31 березня. До госпіталізації жінка встигла заразити чоловіка і двох співробітниць іншого салону — Людмилу П. та Ірину Л., — куди ходила на свято. За ланцюгової реакції від Людмили заразилася сім'я: дочка і зять, а від Ірини — клієнти: Ніна та Сергій Р., яких госпіталізували 3 та 5 квітня.

В даний момент перукарні закриті, там проведена дезінфекція. Світлану, від якої всі заразилися, і її колегу К. вже виписали з лікарні, інші пацієнти залишаються в інфекційному стаціонарі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що система допоможе відстежувати заражених коронавірусом по Bluetooth.

Як повідомляв портал "Знай.ua", лікар з української делегації в Італії наочно порівняв медичні реалії двох країн.

Також "Знай.ua" писав, що люди, які вже вилікувалися від коронавірусу, можуть повторно заразитися.