Американський підприємець-мільярдер, голова компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск влаштував у соціальній мережі Twitter перепалку з головою російського "Роскосмосу" Дмитром Рогозіним.

Журналіст Ерік Бергер звернув увагу на той факт, що російська сторона виступила з критикою SpaceX за значне зниження цін на ринку.

На думку Бергера, "ні росіяни, ні європейці не скаржилися, коли United Launch Alliance (ULA), [конкурент SpaceX на американському ринку], отримувала набагато вищі "субсидії". Але тепер, коли з'явилася SpaceX з ракетою масового виробництва, набагато дешевшою, ніж у конкурентів, це раптово стало несправедливо".

Бергер також підкреслив роль державного фінансування у розробці російських ракет.

Ілон Маск же відповів доволі прямолінійно, підтримавши вектор критики Бергера. "Ракети SpaceX на 80% підлягають повторному використанню, а їх - на 0%. Це справді проблема", - написав Маск, пояснюючи принципову різницю в ціноутворенні.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Скріншот Twitter
Скріншот Twitter

Скріншот Twitter
Скріншот Twitter

Керівник "Роскосмосу" Рогозін доволі емоційно відреагував на допис американського мільярдера.

"У цьому весь цинізм і лицемірство наших опонентів. Замість чесної боротьби на ринку космічних пусків, вони лобіюють проти нас санкції і безкарно використовують демпінг. А коли їх запитують про реальну ціну пускові послуги, червоніють і замість відповіді намагаються навести тінь", - написав Рогозін.

Скріншот Twitter
Скріншот Twitter

Очільник "Роскосмосу" також нагадав, звідки беруться політичні рішення на його підприємстві. "Всі вказівки щодо вирішення проблемних питань нашої ракетно-космічної галузі були отримані під час наради з Президентом Росії. Вказівок з Вашингтона @roscosmos не потребує", - стверджує Рогозін.

Скріншот Twitter
Скріншот Twitter

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Маск подарує шанс дихати мільйонам хворих, допоможуть деталі від Tesla.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ілон Маск заборонив співробітникам SpaceX користуватися популярним сервісом, і ось чому.

Також "Знай.ua" писав, що Ілон Маск зганьбився на всю мережу сміливими заявами, навіть генії помиляються.