Знаменитий російський мандрівник-велосипедист, виживальник, просвітитель і філософ добровільної простоти Олександр Норко зробив помилку, яка коштувала йому життя. Як розповіла дружина покійного, він загинув у лісі під Петербургом, отруївшись смерть корінням отруйної рослини.

Олександр Норко пішов у ліс від нездорового ажіотажу в світі, викликаного коронавірусом. Його дружина, яка остання спілкувалася з ним незадовго до смерті, написала у своєму акаунті Instagram:

“Шостого мого Сашка не стало… Він сказав мені за кілька годин до смерті, що знайшов коріння латаття і буде їх варити… Але помилився: на думку фахівців, це віх звичайний, приємний на смак і запах, але вбиває коня… Соком цієї рослини отруївся якийсь давньогрецький філософ.”

Дружина Норко розповіла, що її чоловік отруївся коренем цикути отруйної рослини, який переплутав з їстівним коренем латаття. Цикута, яку ще називають віх отруйний або водяний болиголов — смертельно небезпечна рослина, у якого отруйні абсолютно всі частини і особливо корінь.

Для довідки - під філософом мався на увазі Сократ, який, дійсно, прийняв смерть випивши відвару цикути.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Олександр Норко\Фото Instagram
Олександр Норко\Фото Instagram

Нагадаємо, до чого довели пожежі в Чорнобильській зоні, радіаційний фон і концентрація цезію у повітрі. Пожежа в Чорнобильської зоні відчуження триває з 4 квітня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Чорнобиль третю добу знищує безжалісний вогонь, тушкують десятки гектарів з повітря.

Також Знай.uа" писав, Київ охопили масштабні пожежі, рятувальники збиваються з ніг, - "Діє команда паліїв?".