У Велику суботу в храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь. Щоправда, цього року через пандемію коронавірусу, який бушує у всьому світі, церемонія пройшла без паломників.

Про це повідомляє ряд іноземних ЗМІ.

Варто зауважити, що щорічно Благодатний вогонь сходить в Кувуклії, мармуровій каплиці над печерою Гробу Господнього, де, за переказами, був похований і Ісус Христос. Так, саме цього дня до місця поховання входить процесія ієрархів різних конфесій. Спочатку вони обходять пам'ятні місця в храмі, пов'язані зі Спасителем. Потім патріархи роздягаються до підрясників, а потім входять в і самку Кувуклії, де їх запечатують.

Благодатний вогонь

Вже потім вогонь швидко передається тими, хто знаходиться в храмі, після чого його роздають паломникам біля храму. Однак цього року через коронавірус його повинні доставляти до православних вірян різних країн за спеціальною процедурою.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

До слова, вірянини вважають сходження Благодатного вогню найголовнішим з чудес. Зокрема, навіть існує легенда, за якою в той рік, в який Благодатний вогонь не зійде на землю, буде останнім перед Страшним судом.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Україні немає заборони на відвідування кладовищ у поминальні дні, незважаючи на карантин.

Як повідомляв портал "Знай.ua", карантин вигнав львівських священників з церкви - як святять паску в розпал пандемії, несподівані фото.

Також "Знай.ua" писав, що під Чернівцями заражений священник повстав проти карантину, Великдень - за розкладом.