Аналіз крові на антитіла на коронавірус SARS-CoV-2 жителів округу Санта-Клара, Каліфорнія, США показав, що офіційна статистика може бути нижчою за реальну захворюваність у 50 разів.

Результати попереднього дослідження були представлені на сайті medRxiv, який публікує препринти наукових розвідок у галузі медицини. На статтю звернув увагу український економіст Роман Шеремета, про що він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Попередні результати дослідження в Каліфорнії, яке протестувало 3300 жителів на антитіла, свідчать про те, що фактична кількість людей, які були заражені коронавірусом, може бути в 50 разів більшою, ніж очікувалося", - йде мова в оригінальному дописі.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Також пост коментує і висновки, які можна зробити з цього відкриття. "Погана новина полягає в тому, що кількість людей, заражених коронавірусом, може бути набагато більшою, ніж очікувалося. Це також означає, що багато людей, які помирають вдома, можливо помирають саме від коронавірусу (в Нью Йорку кількість смертей на дому зросла більше ніж в 5 разів). Тому, фактична кількість смертей від коронавірусу може бути більшою ніж очікувалося.

Популярні новини зараз
Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Але є і хороша новина. Якщо насправді заражених набагато більше, то реальна смертність на 1000 осіб набагато нижча, і ми набагато швидше набудемо «колективний імунітет».

Ще один висновок, який я взяв з цього дослідження, - це те, що для прийняття правильних рішень нам потрібно більше тестування", - розповідає науковець про свої враження від дослідження.

Таким чином, якщо така модель поширення коронавірусу виявиться вірною, це стане суттєвим проривом у боротьбі з пандемією.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям виплатять соцдопомогу на дітей в період карантину — кому чекати грошей.