Уряду Чехії вдалось доволі успішно побороти пік епідемії коронавірусу, що дало підстави уряду складати плани на вже найближчий вихід країни з карантину. Передбачається, що вже на початку літа всі люди зможуть повернутись на свої робочі місця. Проте президент Чехії Мілош Земан вважає, що оголошувати цю історію закритою рано, а тому необхідно закрити кордони країни на рік.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Чехія, скріншот: YouTube
Чехія, скріншот: YouTube

У президента Чехії немає впевненості у кроках та ефективності боротьби в інших країнах, а тому вільний виїзд громадян за межі своєї країни гіпотетично може повернути пік хвороби. Через це йдеться публічне обговорення щодо закриття країни на рік на вхід та виїзд, окрім, звісно, далекобійників, медиків або інших уповноважених осіб. Мілош Земан закликає чехів подорожувати своєї країною цього року.

Чехи, хоча і незадоволені, проте бачать раціональне зерно у цій ідеї. Проте в суспільстві існує бажання, щоб уряд дозволив чехам їздити до Словаччини та Хорватії - найпопулярніші туристичні місця чехів, де, більш того, кількість хворих на коронавірус доволі низький.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомлялося, у Європі (включно з Росією та Туреччиною) зареєстрували понад 1 мільйон заражень коронавірусом. Більш ніж 100 тисяч людей померли.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Заробітчани попрощалися з Польщею і махнули у Чехію, чим переманили українців.

Як повідомляв портал "Знай.ua", хворий на коронавірус українець повіз туристів за кордон і приховав контакти — тепер справою займеться СБУ

Також "Знай.ua" писав, у Зеленського розповіли, як пенсіонерам уникнути смертей від коронавірусу