Телефонний дзвінок між російським президентом Володимиром Путіним і наслідним принцом Саудівської Аравії Мохаммедом бен Салманом вилився у сварку з криками.

Відразу після цього Ер-Ріяд ухвалив рішення залити ринок нафтою, що призвело до різкого падіння цін. Про це йдеться в статті впливового лондонського видання Middle East Eye.

Чиновники Саудівської Аравії, обізнані про деталі цієї ключової розмови, повідомили про загрозу зриву перемир'я між країнами, завдяки якому було досягнуто домовленості у сфері торгівлі зброєю.

Дзвінок відбувся минулого місяця напередодні зустрічі ОПЕК +, на якій основні виробники нафти не змогли домовитися про скорочення видобутку, незважаючи на падіння світового попиту в результаті пандемії коронавірусу.

фотоколаж AFP/Reuters
фотоколаж AFP/Reuters

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Незадовго до цієї зустрічі між Путіним і бен Салманом відбулася телефонна розмова. Принц висунув ультиматум російському президенту, пригрозивши, що в разі провалу угоди саудівці почнуть цінову війну.

"Розмова була дуже особистою. Вони кричали один на одного. Путін відмовився виконувати ультиматум, і дзвінок закінчився погано", - розповів анонімно саудівський чиновник.

Він додав, що перед дзвінком Путіну саудівський кронпринц зідзвонився зі старшим радником і зятем президента США Джаредом Кушнером, якого називають "найважливішим прихильником принца в Білому домі".

"Ультиматум був схвалений Трампом через Кушнера. Кушнер не просив Мохаммеда бін Салмана цього робити, але він знав про це і не наклав вето. Бін Салман зробив свої особисті висновки", - сказало джерело.

Як відомо, після провалу переговорів ОПЕК + Саудівська Аравія збільшила видобуток нафти, в зв'язку з чим вартість ресурсу обрушилася до небувало низьких значень.

Один аналітик з галузі прокоментував ситуацію так: "Ми тільки що стали свідками ризиків, викликаних тим, що Путіна загнали в кут".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ціна на нафту американської марки WTI впала нижче нуля

Як повідомляв портал Знай.ua, незважаючи на те, що ціна на нафту американської марки WTI впала нижче нуля, українським автомобілістам не варто чекати різкого зменшення вартості пального

Також Знай.ua писав, людству загрожує голод біблійних масштабів, в ООН передбачили сценарій гірший за Другу світову