З Кенії прийшли вельми сумні новини. Відомо, що 45-річна жителька селища Мвакурінге на ім'я Пеніна Бахаті Китсао, після спалаху коронавірусної інфекції залишилася без грошей і роботи. Жінка розповіла, що її великій родині довелося голодувати. Однак після того, як про це розповіли місцеві ЗМІ, люди почали надсилати їй допомогу.

Джерело: кенійське видання tuko.co.ke.

Публікація кенійського телебачення, скріншот: Twitter
Публікація кенійського телебачення, скріншот: Twitter

За інформацією журналістів, в червні 2019 року жінка втратила чоловіка і після цього стала самостійно виховувати вісьмох дітей. Наймолодшому з них — п'ять місяців. Мати і одна з її доньок мали деякі непостійні підробки, але після введення карантину втратили всі доходи. Час від часу сусіди дарували жінці їжу і гроші, але часто дітям доводилося лягати спати голодними. Китсао розповіла, що плач голодних дітей був таким нестерпним, що їй довелося придумати план.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Я двічі варила камені в каструлі, в надії, що діти підуть спати і припинять плакати від голоду", — розповіла вона.

Жінка повідомила, що звернулася до губернатора округу Момбаса, куди входить до її село, з проханням про допомогу. Після повідомлень про жінку в кенійських ЗМІ люди почали надсилати їй допомогу — від їжі до грошей. Пізніше вона розповіла, що вперше змогла забезпечити своїх дітей триразовим харчуванням.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, київські психіатри благають про допомогу, крик відчаю полетів за океан - "Хворих виженуть на вулицю!".

Як повідомляв Знай.uа "Поки придумують способи вас обібрати" – заробітчанам підказали, як не втратити гроші.

Знай.uа писав, кияни на карантині "обросли" мільйонними боргами за комуналку.