Україна продовжила карантин до 11 травня. Більшість країн Європи теж позначили цю дату, як день ослаблення карантину. Люди втомлюються від умов, в яких вони опинилися. Бізнес несе колосальні втрати. Тому доводиться шукати способи для відновлення економіки та полегшення життя для населення. Кожна країна підходить по-своєму.
Австрія вже почала пом'якшувати карантин з 14 квітня. Тут відкрилися магазини, площа яких не перевищує 400 м2. Також відкрили торгові точки з непродовольчими товарами – сад, город, будівництво. З 1 травня в Австрії відкрилися інші магазини, а також великі торгові центри, салони краси, спортмайданчики.

Ундредаль (Норвегія), фото: vsviti.com.ua
Ундредаль (Норвегія), фото: vsviti.com.ua

В Норвегії з 20 квітня відкрили всі школи та ВНЗ. Було відкрито приміське сполучення. З 27 квітня дозволили працювати салонам краси. Тим не менш, в країні досі не можна проводити масові заходи та фестивалі. Заборона буде діяти мінімум до 15 червня.
В Данії карантин послаблюють по муніципалітетам. У 54 регіонах країни дозволили заняття в освітніх установах. Інші учні сядуть за парти 10 травня. Можна збиратися по 500 чоловік.
В Чехії ослаблення настали ще з 9 квітня. Люди можуть займатися безконтактними видами спорту. Загальнодержавний карантин скасували з 23 квітня. З 27 квітня працюють магазини, площею до 2.5 тис м2, спортзали, салони краси. Для кафе заборона на роботу діє до 25 травня.
Навіть Іспанія, постраждала від коронавіруса чи не більше всіх, скасовує деякі обмеження з 2 травня. Зокрема, вирішуються тренування, людям можна буде гуляти з людьми, з якими вони проживають. Разом з тим, в уряді відзначають, що обмеження в різних регіонах будуть знімати по-різному.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні з'явився перший сайт з медитаціями. Проект #медитуй спрямований на те, щоб допомогти людям впоратися зі стресом, почуттям тривоги і безвиході.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще