Про велику озонову діру, яка розташовувалася над Арктикою, було відомо вже давно. Вчені ламали голову над тим, як це явище може вплинути на подальшу долю планети і людства, і шукали способи вирішити цю проблему. Поки в наукових колах міркували про важливі питання, озонова діра росла, і до березня 2020 досягла рекордного розміру з 2011 року. Однак проблема раптово вирішилася сама собою. Озонова діра закрилася сама по собі.
Прес-аташе Всесвітньої метеорологічної організації Клер Нулис пояснила процеси. Розширення озонової діри вона пояснила аномальними процесами в атмосфері, в якій спостерігалася рекордна концентрація частинок, що руйнують озон.

озонова діра над Арктикою, фото NASA
озонова діра над Арктикою, фото NASA

Крім того, у стратосфері взимку спостерігались дуже низькі температури. Тому озонова діра і збільшувалася. Проте зараз ситуація прийшла в норму, і вона закрилася без сторонньої допомоги.
Журналісти не могли обійти стороною і тему COVID-19, наскільки на самоліквідацію озонової діри вплинуло зниження викидів в атмосферу. Клер Нулис зазначила, що ніякого відношення до знищення озонової діри ситуація з COVID-19 не має.

Арктика, фото GettyImages
Арктика, фото GettyImages

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, NASA зафіксувало аномальну поведінку озонової діри.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Озоновий шар в небезпеці: одна з країн світу ставить під загрозу всю планету.

Також "Знай.uа" писав, що Вчені назвали вбивцю атмосфери Землі.