Влада Норвегії заявила про послаблення карантинних обмежень, які були введені через коронавірус.

Про це повідомила норвезька прем'єр-міністерка Ерна Солберг, пише CNN.

"Завдяки спільним зусиллям всіх людей від середини березня ми перебуваємо під контролем розповсюдження коронавірусу. Це означає, що ми можемо поступово скасовувати запроваджені суворі заходи. Наша мета - дозволити якомога більше підприємствам та заходам відкритись та розпочати роботу до літа", - розповіла Солберг.

Від понеділка, 11 травня, у Норвегії відкриються школи. Зазначається, що, можливо, не всі учні зможуть перебувати одночасно в навчальному закладі.

Крім того, кількість осіб, які можуть збиратися разом, збільшать від 5 до 20. Також спортивні команди можуть розпочати тренування.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

учні третього класу в школі Nordstrand Steinerskole в Осло, фото: CNN
учні третього класу в школі Nordstrand Steinerskole в Осло, фото: CNN

Попри пом'якшення, парки розваг, бари та клуби можуть відкритись лише 1 червня, за умови дотримання правил соціальної дистанції. А публічні заходи до 200 осіб будуть дозволені від 15 червня

За даними університету Джона Хопкінса, в Норвегії виявлено 8 034 підтверджених випадки коронавірусу. З них 217 осіб загинули.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Італія поділилася болісним досвідом карантину

Як повідомляв портал Знай.ua, бельгійський міністр насмішив мережу невмінням одягати маску

Також Знай.ua писав, Швеція поборола епідемію відкритими кафе, парками та школами