Італія, яка особливо тяжко перенесла спалах коронавірусної хвороби COVID-19, поступово починає повертатися до життя. Все більше людей виходять на роботу, люди повертаються на вулиці. Однак школярі не повернуться до навчання в класах аж до осені. Частково таке рішення обумовлене старим віком шкільних вчителів - вони входять до групи ризику. Тим не менш, життя в таких умовах створю абсолютно нову ситуацію для батьків, яким все складніше поєднувати професійні та сімейні обов'язки, і під особливою загрозою знаходяться права жінок. В Україні, де уряд затвердив аналогічне рішення щодо роботи шкіл, обставини досить схожі, тому на уроки Італії варто звернути увагу.

Про італійську історію зі школою, учнями та їх батьками розповідає американське видання New York Times.

Коронавірус в Італії, скріншот: YouTube
Коронавірус в Італії, скріншот: YouTube

В Італії ситуація з жіночими трудовими правами завжди залишалася гострою через постійний тиск сімейних обов'язків. Рівень зайнятості серед жінок там складав усього 54 відсотки, у той час як середній у Європейському Союзі показник складав 67 відсотків. Тепер матерів поставили перед штучною необхідністю розриватися між роботою та дитиною. Ситуація ускладнена ще й тим, що заклади, які допомагають в опіці дітей - наприклад, належні до надзвичайно впливової в Італії Католицької церкви - тимчасово припинили свою діяльність.

Активістські групи, правозахисні організації та профільні міністерства вже звернули увагу на проблему. Однак на цей час під питанням також жіноче представництво у відповідних антикризових комітетах - спеціалістів-жінок там надзвичайно мало.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

73 відсотки тих, хто вже вийшов в Італії на роботу - це чоловіки. Жінки традиційно більш залучені у сферах послуг з необхідністю контакту з людьми, тому карантинні заходи впливатимуть на них довше. Без сумнівів, пандемія позначилась на людях усіх статей і гендерів, однак її тягар знову диспропорційно лягає більше саме на жіночі плечі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Італійський лікар пережив коронавірус і розповів про симптоми: "Перші чотири дні..."

Як повідомляв портал Знай.ua, Найдорожчий футболіст Італії захворів на коронавірус, у якому стані зірка "Ювентусу".

Також Знай.ua писав, що Хворий киянин розкрив правду про лікування від Covid-19 - токсичні ліки та безкінечні крапельниці. Дуже тяжко.