Людство вступило в нову епоху - епоху коронавірусу - раптово, неочікувано і, як з'ясувалося, абсолютно непідготовлено.

На передній край боротьби з новою загрозою стали люди, яких раніше мало цінували, яких майже не помічали і не надто й поважали. В добу пандемії і суворого карантину вони виявились незамінними. Сьогодні їх цінують, називають героями, їм аплодують. Адже вони - ключові працівники доби коронавірусу. Про них пише BBC News.

Крім медиків, героями нової епохи стали ті, хто працює в секторах донедавна мало престижних - двірники, сторожі, виховательки, санітари, водії громадського транспорту, продавці, кур'єри, прибиральники.

Ці малооплачувані робітники, не можуть працювати дистанційно чи надавати свої послуги в безконтактний спосіб. А, отже, ризикують підчепити хворобу, оскільки більше контактують із нею.

Вони працюють, долаючи страх підчепити вірус, прибирають офіси і під'їзди, водять порожні автобуси, стрижуть газони, вивозять сміття, розносять пошту чи привозять замовлені в мережі посилки.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

прибирання сміття, фото:bbc.com
прибирання сміття, фото:bbc.com

Ці люди, неочікувано для себе, працюючи в умовах карантину, раптом почулися не просто об'єктами вдячності людей, а й героями.

Так звані бінмени, прибираючи сміття, почали знаходити намальовані дітьми листівки з веселкою і словами подяки, і навіть коробки з цукерками.

Один із них, Чарлі Вайт, бригадир комунальної служби дільниці Кінгстон у південному Лондоні, розповів телеканалу Channel 4, що коли вперше побачив у вікні наклейку з подякою за прибирання сміття, і почув оплески на свою адресу, не зміг стримати емоцій.

"Навернулися сльози на очі. Знаєте, ми вперше почулися помітними і цінованими", - сказав він.

Приклад плакатів, якими жителі Лондона оздоблюють вікна, фото:bbc.com
Приклад плакатів, якими жителі Лондона оздоблюють вікна, фото:bbc.com

Є ще одна категорія нових героїв. Це працівники будинків опіки над літніми людьми. Вони так само, як і медсестри з санітарами, опинилися на передовій війни з коронавірусом. Однак їхнє становище ускладнилося тим, що у бій з невидимим ворогом їх кинули без належного захисту.

У Великій Британії крім понад 100 медиків, які померли, заразившись на роботі, 29 смертей - соціальних працівників.

Будинки опіки над літніми людьми, фото:bbc.com
Будинки опіки над літніми людьми, фото:bbc.com

У соцмережах британці активно збирають підписи під петицією із закликом збільшити заробітну плату ключовим працівникам, справжнім героям нинішніх кризових часів.

Під гаслом "оплесків не досить" автори ініціативи закликають винагороджувати всіх тих, хто залишився на посту під час карантину, щоб вони могли гідно жити.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Covid-19 вражає їх першими? Медики знайшли зону ризику вірусу.

Як повідомляв портал Знай.ua, медики обіграли мем про танці з домовиною, інакше до людей вже не достукатися

Також Знай.ua писав, Італія поділилася болісним досвідом карантину