Навіть карантин не завадив археологам Данії провести польові роботи і знайти поле бою, якому близько 2000 років.

Про необхідність дослідити острів Лолланда, його південну частину, вчені знали давно, а тому мали детальний план розкопок, який, втім, зірвав карантин. Скоротивши команду, використовуючи інтернет-зв'язок датчани провели розкопки і знайшли давню величезну захисну споруду.

Приблизно 2000 років тому на острові Лолланд існувало велике і важливе місто з високим розвитком економічних відносин і культури. Не дивно, що для охорони важливого міста побудували таку масивну оборонну лінію. Вчені вважають, що саме на тій лінії розгорнувся великий кровопролитний бій між двома арміями.

Стародавні пастки, фото Museum Lolland-Falster
Стародавні пастки, фото Museum Lolland-Falster

Оборонна споруда - рів, шириною 15 метрів, в якому влаштовано багато ям, які слугували пастками для ворожої армії. За оцінкою археологів, у рові близько 20 тисяч таких пасток-ям. В них можна знайти сліди від кілків, тоді як самі кілки давно згнили. Чудова збереженість, протяжність близько півтори тисячі метрів, безліч ям та розумна система їхнього розташування перетворює ці лінію оборони на “найстаріше мінне поле”, як жартують датські археологи.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Археологи в Єгипті виявили унікальну гробницю фараонів: фото.

Як повідомляв портал Знай.ua, Найдавніше європейське пиво — знайдено сліди стародавнього солоду, якому 6 тис. років.

Також Знай.ua писав, що Археологи зробили епохальне відкриття в центрі Києва: "Навіть не здогадувалися..."