У найхолодному куточку Землі – Антарктиді, де не так давно кліматологи зафіксували відразу кілька температурних рекордів, відбуваються унікальні кліматичні зміни. Так, цілком ймовірно, що на континенті може утворитися нова екосистема.

Про це пишуть у виданні Nature британські вчені, які виявили поверх талого снігу в Антарктиді водорості. Активне зростання цих рослин призвело до того, що зелений колір континенту тепер видно навіть з космосу.

Антарктида, фото Nature
Антарктида, фото Nature

Варто уточнити, що це явище спостерігається тільки на Антарктичному півострові, але при потеплінні бодай на 1,5 градуси водорості прискорюють свій розмноження.

Антарктида, фото Nature
Антарктида, фото Nature

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, величезний шматок льоду, розміром з цілу країну, запустив процес "самоліквідації".

Як повідомляв портал Знай.uа, у NASA показали процес танення льодовиків за останніх 16 років, катастрофа світового масштабу.

Також портал Знай.uа писав, що глобальне потепління повністю виконає сучасний світ – кліматологи дали прогноз на 2100 рік.