Вчені з Плімутського університету у Великобританії провели унікальне дослідження та заявили, що змії почали адаптувати свій зір до води ще 15 млн років тому. А це в свою чергу дозволило їм полювати навіть у незвичному середовищі існування.

Джерело: іноземний журнал Current Biology.

Так, під час дослідження вчені проаналізували різні види наземних і морських змій з Азії та Австралії. Вони досліджували еволюцію спектральної чутливості, аналізуючи їх гени і фоторецептори сітківки очей.

В результаті науковці дійшли висновку, що зір морських змій, які фізіологічно не схожі з іншими плазунами або морськими ссавцями, генетично змінювався протягом мільйонів років, дозволяючи їм адаптуватися до нових умов. В першу чергу, це потрібно було для того, щоб бачити здобич навіть глибоко під поверхнею моря.

Змія, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

"У світі природи види повинні адаптуватися у міру зміни навколишнього середовища. Але спостерігати такі швидкі зміни в зорі морських змій — воістину дивно. Швидкість диверсифікації видів морських змій у порівнянні з наземними родичами, можливо, є демонстрацією того, в якій надзвичайно складному середовищі вони живуть, і того, що їм необхідно продовжувати адаптуватися, щоб вижити", — відзначили вчені.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мешканка американського штату Вірджинія виявила у дворі свого сусіда надзвичайно рідкісну змію, у якої була не одна, а дві голови.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в одній з львівських лікарень від укусу змії померла 4-річна дівчинка.

Також "Знай.uа" писав про те, як відрізнити гадюку від вужа, і що робити, якщо вас вкусила змія.