Пропозиція руки і серця - найромантичніший момент в житті кожної дівчини, і закохані чоловіки різних культур і народностей, пропонуючи коханій вийти заміж, дотримуються певної традиції.

Сама обстановка, час і місце пропозиції може бути різним, але незмінним залишається одне - чоловік стає на одне коліно, коли робить пропозицію руки і серця.

Деякі сучасні чоловіки навіть і не замислюються, що означає цей жест, а даремно. Як з'явилася ця традиція?

пропозиція руки і серця, фото з вільних джерел
пропозиція руки і серця, фото з вільних джерел

Звичай подібного вшанування, як знак поваги і служіння комусь, виник в почестях середньовічним королям та інший знаті. Але першим запровадив його знаменитий цар Македонії геніальний полководець Олександр Великий.

У 328 році до н. е. Олександр Македонський ввів у свій придворний етикет форму поважного схиляння за прикладом Персії, у вигляді модифікованої традиції проскинезу (поклону на колінах до землі). Після цього, позу використовували як знак найбільшої поваги.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Мозаїка Олександра Македонського, фото: Global Images Ukraine
Мозаїка Олександра Македонського, фото: Global Images Ukraine

У Візантії того часу, навіть сенатори повинні були поклонятися імператору. У середньовічній Європі таким чином людина демонструвала повагу до короля або дворянина - опускаючись перед ним на одне коліно і часто залишаючись в такому положенні до тих пір, поки не накажуть піднятися.

Чоловіки ставали на обидва коліна під час Акколада - церемонії посвяти в лицарі - перед священиком. На одне коліно - перед своїм лордом, виявляючи повагу, слухняність і лояльність. Це також було звичайним явищем в релігійних церемоніях, а тоді шлюб і релігія були нерозривно пов'язані.

Тому, коли ввічливі джентльмени робили пропозицію дамі серця, заявивши про свою відданість і безмежне кохання до неї, опуститися на одне коліно було природною справою.

Так само існує версія, що чоловік повинен опускатися саме на праве коліно, як за часів лицарів, адже з лівого боку були піхви. Так лицар демонстрував, що він гірше захищений, тому що не міг швидко дістати зброю і нанести удар першим.

Встати перед своєю коханою на коліно - це означає показати свою покірність, благоговіння і готовність робити те, що вона попросить. Цікаво, чи всі сучасні чоловіки, стаючи на коліно перед коханою, знають, на що вони підписуються?

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кохана Ілона Маска зважилася на фантастичний крок

Як повідомляв портал Знай.ua, ТОП-10 найромантичніших пропозицій руки і серця

Також Знай.ua писав, як сестра королеви Єлизавети II Маргарет пішла під вінець