Поліція Сполучених Штатів заарештувала Гаррі Роджерса, який називає себе лідером організації “Ку-клукс-клан” у штаті Вірджинія. Роджерс на автомобілі влетів у протестувальників, які беруть участь в акції Black Lives Matters проти расизму та поліцейського свавілля. За даними прокуратури, 36-річний Гаррі Роджерс навмисне в'їхав у натовп з розгону, і нарощував швидкість. В результаті зіткнення постраждав один із протестувальників, однак інцидент не призвів до серйозних наслідків для його здоров'я. Прокуратура США відкрила кримінальну справу, і розглядає його як злочин на ґрунті ненависті.

Гаррі Роджерс оголосив себе президентом “Ку-клукс-клану” у штаті Вірджинія. За інформацією американських ЗМІ, він “найбільш високопоставлений учасник з тих, які не знаходяться у в'язниці”.
“Ку-клукс-клан” – неофіційна організація, основна ідеологія якої полягає в перевазі “білої раси”. При цьому об'єднання використовує радикальні методи, аж до терористичних актів проти темношкірого населення. Гаррі Роджерс – прихильник Конфедерації – організації, яка під час Громадянської війни виступала проти скасування рабства.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Стогній відреагував на протести в США красивою історією про дітей

Як повідомляв портал Знай.ua в мережі викладають сотні відео грабежів і мародерства в США

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Також Знай.иа писав, у США Богдан Вечірко на бензовозі хотів в'їхати в натовп протестувальників.