Вчені вирішили посперечатися з традиційною тезою про те, що пиво - це шкідливо для здоров'я. Вони працюють над створенням пінного напою, який не лише дозволить розслабитися ввечері п'ятниці, але і благотворно впливатиме на організм. Таке пиво заспокоюватиме кишкові розлади, сприятиме травленню і боротиметься з патогенною мікрофлорою - майже, як кефір!

пиво, ілюстративне фото Getty Images
пиво, ілюстративне фото Getty Images

Вчені факультету біотехніки з університету в Санкт-Петербурзі намагаються створити "лікувальне пиво" на основі унікальних "тропічних" дріжджів, які відкрив французький мікробіолог Анрі Булар в 1920-х роках під час подорожі по Індокитаю. Про це повідомляють російські ЗМІ.

За словами фахівців, колись ці дріжджі рятували місцеве населення від холери, а французький вчений запатентував його як засіб від діареї.

Фактично тропічні дріжджі можуть працювати як пробіотик, проникаючи в кишечник, і це значить, що з їхньою допомогою можна боротися з кишковими розладами. Вчені зазначають, що ці дріжджі виробляють менше алкоголю.

В ході досліджень вченим ще належить встановити, чи збережуть дріжджі корисні властивості в процесі виготовлення пива. Якщо їхня гіпотеза підтвердиться, незвичайне лікувальне пиво може з'явитися в продажу вже в 2021 році.

пиво, ілюстративне фото Getty Images
пиво, ілюстративне фото Getty Images

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчені створили пристрій, що передає смак віртуальної їжі

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені створили штучну шкіру, яка може замінити справжню

Також Знай.ua писав, вчені виявили в Тибеті 28 невідомих людству вірусів