Хакери навчилися віддалено зламувати і підпалювати зарядні пристрої телефонів.

Хакери знайшли уразливість в пристроях швидкої зарядки гаджетів, яка дозволяє віддалено виводити смартфони з ладу і навіть призводити до їхнього займання. Про це повідомляє видання cnTechPost з посиланням на дослідження Tencent Security Xuanwu Lab.

Вразливість отримала назву BadPower. За допомогою неї хакери можуть віддалено підключитися практично до будь-якого смартфону, що підтримує швидку зарядку, обійшовши програмну захист девайса.

На відміну від багатьох інших вразливостей, BadPower пов'язана не з крадіжкою персональних даних, а з фізичною атакою на телефон. Зловмисники можуть атакувати апарат, який знаходиться на зарядці і викликати подачу надлишкової потужності на акумулятор. В результаті чого може відбутися перегрів і загоряння смартфона.

Фахівці протестували 35 зарядних пристроїв з підтримкою швидкої зарядки восьми різних брендів і з'ясували, що до уразливості схильні 18 аксесуарів. Для захисту від BadPower експерти рекомендували регулярно оновлювати програмне забезпечення смартфонів і, по можливості, не використовувати чужі зарядні пристрої.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, складено рейтинг смартфонів, схильних до перегріву

Китайський бенчмарк Master Lu опублікував рейтинг схильних до перегріву смартфонів. Він заснований на даних за другий квартал 2020 року. Смартфони рейтингу розташовані в залежності від робочої температури. Варто відзначити, що це досить часта проблема для смартфонів, особливо середньої цінової категорії, коли смартфони мають багато потужності, але от з охолодженням у них проблеми. Ігрові ж смартфони можуть дозволити собі вбудований кулер чи водяне охолодження.

Як повідомляв портал Знай.ua, зарядити смартфон за 10 хвилин: китайці готові перевернути ринок гаджетів

Також Знай.ua писав про топ 10 найпотужніших смартфонів червня 2020