Вчені з Університету Будапешта змогли підтвердити, що собаки дійсно можуть розуміти слова. Раніше вважалося, що вони звикають до певних звуків, і реагують на них за звичкою. Однак результати дослідження фахівців з Університету Будапешта спростовують цю теорію і доводять, що собаки насправді значно розумніші.

Фото від молодо фотографа собаки коргі, фото: sm-news
Фото від молодо фотографа собаки коргі, фото: sm-news

Професор Університету Будапешта Аттіла Андікс розповів, що будова мозку людини і собаки має певні подібності. Зокрема, є частки, які відповідають за детальне розпізнавання слів і інтонації. Андікс зазначив, що це доводить, що собаки здатні сприймати людську мову майже так само, як і люди. Однак наявність цієї частки не доводить той факт, що вона сформувалася спеціально для розпізнавання слів людей.

Вчені досліджували зміни електричних імпульсів у мозку собак, коли вони чули слова від свого господаря. При цьому використовувалися не тільки клички, а й найрізноманітніші слова, в тому числі і незнайомі. Дослідники довели, що під час проголошення слів, у відповідну частку мозку собаки надходить приплив крові, що доводить, що вони дійсно здатні розуміти слова.

Нагадавши, у Дніпрі торговці тваринами викинули напризволяще вісьмох кошенят. Вони ще зовсім крихітні-їм від сили 1,5 місяці, розміром з долоньку. У всіх них є лишай, а сплять вони на дереві.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, у Великобританії кіт пройшов пішки 64 кілометри і повернувся додому.

Також портал Знай.uа писав, що всі випадковості в житті не випадкові, і іноді бажання можуть привести нас туди, куди ми навіть не підозрювали. Так, один відчайдушний молодий фотограф дуже довго шукав собі собачку, яка могла стати і другом, і моделлю, яку можна цікаво сфотографувати. У підсумку він перетворив собаку коргі в зірку.