У 2005 році компанія Apple створила владі США секретну версію iPod з вбудованим лічильником Гейгера. У компанії про проект майже ніхто не знав, а всю документацію знищили відразу після завершення.

Про це розповів на TidBits колишній старший інженер Apple Девід Шейер.

Він зазначив, що заздалегідь з ним нічого не обговорювали, просто одного разу до нього зайшов один з керівників компанії і попросив зайнятися секретним проектом.

Пізніше Шейер дізнався, що хтось із чиновників Міністерства енергетики звернувся до старшого віце-президента Apple по обладнанню з проханням розробити модифікований iPod.

Інженери планували додати в плеєр спеціальне обладнання і записувати дані звідти на диск плеєра таким чином, щоб це не можна було відстежити. При цьому пристрій повинен був продовжувати працювати і виглядати як звичайний.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Потім виявилося, що розробники девайса працювали не на Міністерство енергетики, а на підрозділ компанії Bechtel – великого оборонного підрядника. В якості підтвердження Шейер опублікував візитки своїх колег Пола і Меттью.

Для урядових інженерів в Apple виділили окремий кабінет в офісі. Шейер попросив IT-департамент компанії перенаправити Ethernet-кабелі так, щоб вони були з'єднані безпосередньо із зовнішнім Інтернетом. Таким чином, розробники не змогли б отримати доступ до внутрішньої мережі компанії.

"Як і у всіх будівлях Apple, їм потрібні були спеціальні бейджи, щоб розблокувати двері і потрапити в офіс. Ці картки можуть отримати тільки співробітники. На кожному поверсі є ще одні заблоковані двері та зчитувач, і тільки люди з допуском на конкретний поверх можуть туди потрапити.

Кожен день Пол і Меттью дзвонили мені з ресепшена, тому що у них не було бейджиків. Я розписувався за них як за гостей і супроводжував до кабінету. У підсумку я все ж видав їм бейджі постачальників, як якщо б вони продавали Apple каву або чіпи пам'яті, потім їм не доводилося розписуватися кожен день. Я був програмістом, а не нянькою", - розповів Девід.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Apple розробила покращений адаптер для MacBook, iPad і iPhone.

Як повідомляв портал Знай.uа, Apple розповіла, де почне виробництво iPhone 12.

Також портал Знай.uа писав, що майбутні iPhone 12 вже показали на живих фото в захисних чохлах.