У столиці Японії Токіо з'явилися туалети з повністю прозорими стінами. Нова технологія "розумне скло" припиняє бути прозорим, коли всередині знаходиться людина.

Читайте Знай в Google News!

Нові громадські туалети з'явилися в двох парках Токіо. Їх кабінки пофарбовані в яскраві кольори і добре видно, що знаходиться всередині.

Це зроблено для того, щоб людина змогла оцінити чистоту туалету і його безпеки і при цьому виключити необхідність заходити всередину і доторкатися навіть до дверей.

Коли всередину заходить відвідувач, який закриває двері на запор, "розумне" скло стає матовим і непрозорим.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Прозорий туалет в Токіо, Фото The nippon Foundation
Прозорий туалет в Токіо, Фото The nippon Foundation

У соціальних мережах почали активно обговорювати новинку. Одним ідея, коли виключається зайвий контакт з можливо брудними поверхнями, сподобалася і вони навіть відзначили, що такий дизайн робить громадські туалети особливо світлими і чистими.

Інші люди запідозрили, що може статися помилка програми і тоді стіни туалету стануть прозорими в найбільш невідповідний момент.

Ідею "розумних" туалетних кабінок розробив Сігеру Бан, лауреат престижної Прітцкерівської премії. Вони стали частиною кампанії з оновлення громадських туалетів в Токіо напередодні Олімпійських ігор, перенесених на 2021 рік через коронавірус.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у Києві встановили туалети, які схожі на рекламні щити.

Як повідомляв Знай. ua, у Києві унітаз "вийшов погуляти" на тротуар, городяни регочуть.

Також Знай. ua писав, що в Японії з'явився гараж з привидами, повний зомбі.